Geschiedenis

De firma Kam is al bijna 150 jaar leverancier van ijzer- en staalproducten aan de industrie. Sinds 1906 vertegenwoordigt de firma Kam Tsjechische staalfabrieken op de BeNeLux markten. De firma Kam startte in 1869 als Gebroeders Kam in Delfshaven en verhuisde rond 1900 naar Rotterdam, waar het medeoprichter was van IJzerveem en AVIJ (Algemene Vergadering van den IJzerhandel). In 1980 verhuisde de firma naar de Veersedijk te Hendrik-Ido-Ambacht.

Eind vorige eeuw kwam er steeds meer vraag naar de materialen direct uit voorraad, dit was de start van Kam Staal BV. Na een voorzichtige start in het magazijn(tje) achter het kantoor in aan de Veersedijk is in 1998 gekozen voor een verhuizing naar een gloednieuwe hal aan de Grotenoord eveneens te Hendrik Ido Ambacht.

Anno 2017 zijn de bedrijfsactiviteiten onderverdeeld in Kam Staalhandel BV (leveringen vanuit het magazijn ) en Kam Staal BV (fabrieksvertegenwoordigingen) en sinds 2021 Kam Metaalbewerking ( bewerkingen )

Na 20 jaar werd het magazijn aan de Grotenoord te klein, zo werd het idee geboren nogmaals te verhuizen. Op het voormalige “LIPS” terrein in Dordrecht is eind 2018 een nieuwe hal gebouwd om zodoende de expansie voor de komende jaren mogelijk te maken. Tevens is de fors geïnvesteerd in het machinepark om de steeds meer bewerkingen mogelijk te maken.